Wednesday, August 11, 2010

Siapa Sebenarnya Cetek Ilmu?

Masya Allah, dalam bulan puasa ini ada juga pemimpin yang tuduh pemimpin lain macam-macam. Pemimpin dari parti Islam pula tu. Pemimpin ini telah mendakwa bahawa salah seorang pemimpin UMNO cetek ilmu kerana soal maksiat bukan soal di bulan Ramadhan sahaja kerana pemimpin UMNO tersebut mencabar kerajaan pembangkang itu menutup kelab-kelab malam sepanjang bulan puasa.
Sebenarnya yang menuduh itu pun sama juga kerana secara tidak langsung mendabik dada menyatakan beliau ni dalam ilmunya! Sedangkan kita tahu dia sendiri melalui pendidikan sekular seperti pemimpin UMNO itu juga. Hanya kerana dia pemimpin parti yang mendakwa Islam, dia seolah-olah bebas untuk bersikap demikian.
Sabda Nabi, ...janganlah ada satu puak mengeji, mencaci satu puak yang lain kerana mungkin puak yang dicaci itu lebih baik dari puak yang mencaci.....
Sudahlah, kita di bulan Ramadhan ini bermuhasabahlah, kerana caci mencaci juga tidak berkaitan dengan bulan Ramadhan, kerana ia adalah larangan pada setiap masa.

2 comments:

joven said...

beautiful blog..pls visit mine and be a follower.. thanks and God bless..

http://forlots.blogspot.com/

Gelombang Wangsa Maju said...

Salam Perjuangan,

TAHNIAH, kerana perjuangan kita dalam menegakkan kebenaran mengenai kepincangan Pakatan Pembangkang pimpinan Anwar Al Juburi mendapat maklum balas positif dari kalangan pengunjung. Kami juga begitu teruja membaca artikel2 yang disampaikan di dalam blog anda.

Untuk pengetahuan saudara, blog kami yang dahulunya diberi nama UNIT MEDIA WANGSA MAJU telah dibubarkan dan kini telah melakukan beberapa penjenamaan semula. Kami telah membuat keputusan untuk menukar blog kami kepada GELOMBANG WANGSA MAJU.

Nama GELOMBANG WANGSA MAJU ditubuhkan atas permintaan beberapa pengunjung setia yang mahu blog kami dikekalkan di samping semangat perjuangan kami untuk meneruskan agenda menidakkan Anwar Al Juburi serta barisan keparat beliau.

GELOMBANG WANGSA MAJU akan menjadi lebih kritis dan terus mengkritik pihak pembangkang secara konsisten. Pihak pemerintah juga tidak akan terkecuali dari kritikan dan teguran blog ini. Tidak ada satu pun parti politik yang akan terlepas pandang.

Wadah perjuangan blog ini akan menjadi lebih universal dan bebas sekalipun masih tertumpu kepada usaha menyampaikan mesej pada isu isu nasional dan khususnya isu isu tempatan berkisar Parlimen Wangsa Maju.

KAMI juga TIDAK LAGI TERIKAT DALAM MANA2 PARTI POLITIK sebaliknya bebas menumpukkan isu2 yang dirasakan wajar ditegur dan dikritik.

Oleh itu, Kami berharap agar anda dapat MENUKAR NAMA BLOG KAMI DARI UNIT MEDIA WANGSA MAJU kepada GELOMBANG WANGSA MAJU di dalam list blog anda agar tidak berlaku sebarang kekeliruan dari pihak anda mahupun sahabat2 kita yang lain..


SEKIAN,

UMNO Didahulukan...
BN Diutamakan...